Події
4 травня 2019
У Луцьку у людей масово згоріла техніка через стрибок напруги
Потерпілі самостійно складають списки згорілої техніки і рахують збитки.
news-image

У Луцьку відразу на трьох вулицях, більш ніж у сотні будинків, згоріли телевізори, пральні машини та холодильники. Через стрибок напруги прилади посеред ночі почали диміти, інформує «Є!», з посиланням на УНІАН.

Перепад напруги, стверджують енергетики, стався через несправність трансформатора. Вранці почали міняти його на новий. Місцеві ж розпитують, чому не зробили цього раніше, переконують, що перепади напруги через цей трансформатор відбуваються не вперше.
У Луцкенерго запевняють – трансформатор до цієї аварії був справний. Чому згоріла - зараз будуть з'ясовувати. Оплатити ремонт техніки людям беруться за свій рахунок.

"Там вже стоїть бригада, яка буде робити обстеження кожного будинку. Ми будемо ремонтувати, здавати в сервісні центри", - сказав Роман Рожило, директор Луцької філії Волиньобленерго.

Юристи ж радять потерпілим не надто вірити обіцянкам і на випадок, якщо енергетики передумають, збирати докази, що техніка згоріла саме через стрибок напруги.

"Це можуть бути фотографії, свідчення сусідів, відео. Це матеріальний збиток, який було завдано, якщо він буде підтверджений документами, то в повній мірі ви відшкодуєте", - зазначив Богдан Климук, юрист.

Потерпілі самостійно складають списки згорілої техніки і рахують збитки. В різних будинках нарахували від трьох до 250 тисяч гривень.

Читайте також: В операції із захоплення Криму брали участь 10 500 російських військовиків