Події
6 травня 2019
Командир згорілого в Шереметьєво літака розкрив хронологію катастрофи
За словами пілота, після зльоту в повітряне судно справді вдарила блискавка.
news-image

Командир потерпілого катастрофу в Шереметьєво пасажирського літака Sukhoi Superjet 100 (SSJ-100) Денис Євдокімов докладно описав подію з лайнером. Запис його розповіді опублікував Telegram-канал Baza, пише «Є!» з посиланням на УНІАН.

За словами пілота, після зльоту в повітряне судно, що прямувало з Москви в Мурманськ, справді вдарила блискавка, через що сталася втрата радіозв'язку і перехід літака в режим прямого управління. Радіозв'язок потім вдалося частково відновити, в той же час екіпажу допомогли диспетчери, які задавали курс на виведення на злітно-посадкову смугу.

При посадці швидкість літака, як стверджує Євдокімов, була звичайною.

«Підходили до землі плавно, зі зменшенням вертикальної швидкості до моменту торкання. Не можу сказати точно, чому стався удар об землю. Швидкості було достатньо, до смуги підходили зі зменшенням вертикальної швидкості відповідно до процедури», — зазначив пілот.

Командир повітряного судна також підтвердив, що літак загорівся після посадки, а не в польоті, як повідомлялося раніше.

«Пожежа, я так розумію, через приземлення. Причина, напевно, в цьому», — припустив Євдокімов.

Льотчик не бачив, чи зустрічали пожежні літак безпосередньо при посадці, але вони, за його словами, були на місці, коли він вийшов із кабіни.

Судячи з опублікованого раніше відео, при аварійній посадці SSJ-100 кілька разів підскочив на злітно-посадковій смузі і потім загорівся. Повністю згоріла хвостова частина лайнера. За останніми даними Слідчого комітету Росії, в результаті авіакатастрофи в Шереметьєво загинула 41 особа, серед яких один член екіпажу; вижили 37, включаючи чотирьох членів екіпажу.

Читайте також:Авіакатастрофа в Москві: загинула 41 людина