Резонанс
6 травня 2019
Авіакатастрофа в Шереметьєво: що відомо про бортпровідника, який загинув у літаку
Максим Моісеєв задихнувся чадним газом.
news-image

22-річний бортпровідник Максим Моісеєв до останнього рятував пасажирів під час катастрофи пасажирського Sukhoi Superjet 100 в московському аеропорту "Шереметьєво", доки сам не задихнувся чадним газом. Про це повідомляють російські ЗМІ, публікуючи фото хлопця, передає «Є!» із посиланням на Апостроф.

Максим до самого останнього не залишав салон, намагаючись витягнути людей із задньої частини літака. За попередніми даними, він виводив пасажирів, поки сам не знепритомнів і задихнувся газом. 

Моісеєв мріяв про небо вже в підлітковому віці. Навчався в Московській обласній школі-інтернаті в Моніно - воєнізованому навчальному закладі з початковою льотною підготовкою. Поки інші старшокласники сиділи за партами, Максим літав на літаках і стрибав з парашутом.

"Його скоріше не літаки вабили, а професія - він вважав її цікавою", - розповів його приятель, колишній товариш по службі.

До цього він хотів стати професійним військовим, але вже в армії на строковій службі передумав і вирішив присвятити себе професії стюарда.

Хлопець мріяв пов'язати життя з небом, не має значення, ким і як. І у нього вийшло, він став бортпровідником в найбільшій російській авіакомпанії. Друзі описують Максима тільки з кращих сторін: в міру серйозний, добродушний, зовсім не конфліктна людина - він ніколи не ображався на жарти.