Світ
6 травня 2019
France Telecom притягнули до суду через самогубства працівників
35 співробітників компанії покінчили з життям.
news-image

Через сім років після хвилі самогубств у France Telecom (нині - Orange), коли 35 співробітників покінчили з життям, телекомунікаційний гігант і його колишній генеральний директор постали перед паризьким судом за "моральні переслідування". Як повідомляє "Європейська правда", про це пише France24, передає «Є!»

Справа покликана з'ясувати, що стояло за смертями, які сталися між 2008 і 2009 роками, коли на чолі компанії був Дідьє Ломбард.

Крім того, на лаві підсудних опинилися декілька колишніх керівників, яких звинувачують у переслідуванні, та інші особи, які зіткнулися з обвинуваченням у співучасті.

Незважаючи на закони Франції про працю, які є одними з найжорсткіших у світі, депресія, довготривалі хвороби, професійне вигорання і навіть самогубства стають дедалі поширенішими.

Компанія France Telecom була приватизована 2004 року, що призвело до серйозної реструктуризації та втрати робочих місць.

Прокурори стверджують, що компанія та її виконавчий директор вчинили "часто повторювані дії, метою яких є погіршення умов праці", впровадивши політику, що спонукала співробітників до звільнення та викликала у них тривожні стани.

Прокурори зазначили, що багаторазові реструктуризації змушували людей задля збереження робочого місця неодноразово переїздити.

У липні 2008 року 51-річний технік з Марселя вбив себе, залишивши листа про те, що звинувачує босів в "управлінні терором". Через два місяці 32-річна жінка вискочила з вікна свого офісу в Парижі на очах у нажаханих колег.

Читайте також: В Україні вантажний автомобіль з білоруськими туристами впав з 40-метрової висоти