Події
8 травня 2019
Україна може позбавити пенсій жителів Донбасу з паспортами РФ
Уряд ухвалив рішення про визнання недійсними паспортів, які будуть видані органами Російської Федерації після 28 квітня 2019 року.
news-image

Україна може позбавити пенсій жителів окупованого Донбасу, які отримають російські паспорти. Про це у Facebook повідомила міністр у справах ветеранів Ірина Фриз, пише «Є!» з посиланням на РБК.

Вона зазначила, що уряд ухвалив рішення про визнання недійсними паспортів, які будуть видані органами Російської Федерації після 28 квітня 2019 року.

"Документи центрів видачі російських паспортів в Новошахтинску і Покровському не будуть визнані. Також ініційовано обробку пропозиції про внесення громадян, які отримали паспорти РФ способом, який порушує міжнародне право і загрожує суверенітету нашої держави, до бази даних з подальшим позбавленням їх статусу бенефіціара на отримання соціальних виплат пенсій або з боку України", - додала Фриз.

Україна може позбавити пенсій жителів Донбасу з паспортами РФ

Нагадаємо, раніше президент Росії Володимир Путін припустив, що пенсіонери на окупованому Донбасі після отримання паспорта РФ зможуть отримувати російську і українську пенсію.

Зазначимо, в листопаді 2018 року в ООН закликали Україну відновити виплату пенсій в окремих районах Донецької і Луганської областей.

Читайте також:У Луганську відкрили пункт прийому документів для отримання паспортів Росії