Політика
18 лютого 2015
Сакварелідзе обіцяє через тиждень представити план реформування прокуратури
Україні потрібна маленька ефективна і дуже гнучка бюрократія, вважає чиновник
news-image

Новопризначений перший заступник генпрокурора України грузинського походження Давид Сакварелідзе заявляє про наміри максимально скоротити чисельність співробітників органів прокуратури, звільнити систему від виконання зайвих функцій і створити антикорупційну прокуратуру.

Про це пише Є | Єдність.інфо з посиланням на "Інтерфакс-Україна".

Він пообіцяв на наступному тижні презентувати план реформування органів прокуратури.

"Через тиждень, напевно, наступного тижня я буду презентувати конкретний план дій, стратегію, як ми бачимо реформування прокуратури. Одним з пунктів буде антикорупційна прокуратура", - сказав він.

У цілому, говорячи про конкретні напрямки реформування, Сакварелідзе сказав:

"У першу чергу, треба звільнити українську прокуратуру від зайвих функцій, які досі існують ... і орієнтування буде на три основні функції: боротьбу зі злочинністю, корупцією, представлення інтересів держави в судах і якісно кваліфіковане загальне керівництво над слідством".

За його словами, реформування передбачає процес "трансформації прокуратури із закритого і корумпованого інституту в максимально прозорий сучасний правовий орган".

Він також підкреслив, що оптимізація скорочення кадрів надасть можливість збільшення заробітної плати прокурора і в цілому співробітникам прокуратури.

Відповідаючи на питання про те, наскільки буде скорочено штат прокурорів у результаті реформування, Сакварелідзе сказав:

"Я б хотів максимально ... більше, ніж передбачено новим законом (про прокуратуру - ІФ). Україна не потрібна велика й дорога бюрократія, Україні потрібна маленька ефективна і дуже гнучка бюрократія, це стосується прокуратури".

Він також повідомив, що отримав українське громадянство, перш ніж вступити на посаду.

Крім того, за словами Сакварелідзе, він все ще залишається кандидатом на посаду керівника Антикорупційного бюро.