Політика
10 травня 2019
Нардеп заявив, що астрономія не рекомендує проводити інавгурацію 19 травня
Політик каже, що цей день називається "гнилою неділею".
news-image

Народний депутат від Радикальної партії Олег Купрієнко повідомив, що інавгурацію обраного президента Володимира Зеленського не можна проводити 19 травня, передає «Є!» із посиланням на Обозреватель.

Політик у коментарі "112 Україна" заявив, що згідно з астрономією, цей день називається "гнилою неділею", тому не можна починати нові справи.

"Особисто я проти 19 числа, можу пояснити свою позицію. Якщо дивитися на такі речі, як, коли і що починати, то я, як людина, яка вивчала астрономію, дуже добре знаю і маю великий життєвий досвід. 19 травня – це перший день третього тижня місяця, так звана "гнила неділя", в яку ніхто нічого доброго не починає, і взагалі нічого починати робити не можна", – пояснив парламентарій.

Купрієнко додав, що "це не якісь забобони, це звичайні сонячно-місячно-земні зв'язки, пов'язані з гравітацією, які мають вплив на життя людей".

"Нічого страшного не станеться, якщо це буде через 7-9-10 днів в кінці травня, абсолютно, але ось це моя така особиста позиція, яку я буду відстоювати і на фракції, і, якщо буде можливість, у залі Верховної Ради", – зазначив він.
Читайте також: В'ятрович пояснив, чому не варто призначати інавгурацію на 19 травня