Політика
10 травня 2019
Коломойський назвав кандидатуру прем'єр-міністра
Олігарх також не виключив призначення на посаду прем'єра міністра внутрішніх справ Арсена Авакова.
news-image

Бізнесмен Ігор Коломойський виступив за призначення голови правління Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України" Андрія Коболєва прем'єр-міністром. Про це він розповів в інтерв'ю РБК-Україна, передає «Є!»

Коломойський також не виключив призначення на посаду прем'єра міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, але вважає, що Коболєв більше підходить на цю посаду. Аваков, на його думку, повинен і далі очолювати МВС.

"Аваков? Давайте не будувати безглузді статичні конструкції. Може, йому взагалі не потрібне це прем'єрство, може, він залишиться далі міністром внутрішніх справ і буде гарантом стабільності. Для такого, як Зеленський, це важлива опора. А прем'єром нехай буде Коболєв. Тому що він же технічна людина, яка виконуватиме концепцію розвитку країни. Важливо саму концепцію розвитку написати. Її у нас немає. Її не було останні 15 років", - сказав він.

Бізнесмен позитивно оцінив роботу Коболєва на посаді керівника "Нафтогазу" і вважає низькими бонуси, які були виписані правлінню компанії після перемоги в Стокгольмському арбітражі над російським "Газпромом".

"Ось ця історія з преміями, в якій я вважаю, що він абсолютно правий... Узагалі він узяв там якісь копійки. Він врятував для країни від 50 до 80 мільярдів доларів. Тобто будь-яка юридична компанія взяла б навіть якщо 1%, то це становило би 600 мільйонів доларів. Він узяв двадцятку, витратив на премії для всього колективу", - сказав Коломойський.

Нагадаємо, новим головою Адміністрації Президента, на думку Коломойського, може стати представник штабу новообраного президента Володимира Зеленського, юрист Андрій Богдан.

Він також розповів, що після виборів до Верховної Ради партія Зеленського "Слуга народу" не піде на коаліцію з колишніми "регіоналами", але готова голосувати з депутатами Тимошенко, Ляшком і Гриценком.

Читайте також: Коломойський назвав потенційного главу АП