Світ
11 травня 2019
Біженці із Африки потонули в Середземному морі
На човні в переважній більшості перебували мігранти з країн, розташованих на південь від пустелі Сахара.
news-image

Не менш 65 людей потонули в Середземному морі на шляху з Африки до Європи в п'ятницю, 10 травня, інформує «Є!», з посиланням на УП.

Як повідомляє Управління Верховного комісара ООН у справах біженців (UNHCR), човен з мігрантами затонув приблизно за 83 кілометри від узбережжя Тунісу. Місцеве новинне агентство TAP повідомляє як мінімум про 70 загиблих. За оцінкою UNHCR, йдеться про найбільшу трагедію з біженцями за останні місяці.

Рибалки, що опинилися неподалік від місця аварії човна, за деякими даними, врятували 16 осіб. Одну особу доставлено в лікарню. Решта чекають дозволу зійти на берег в порту туніського курортного міста Зарзіс.

За повідомленнями місцевої влади, на човні в переважній більшості перебували мігранти з країн, розташованих на південь від пустелі Сахара. Вони вирушили в дорогу пізно увечері 9 травня з лівійського портового міста Зуара в напрямку Європи, плануючи нелегально висадитися в Італії. Як повідомляє UNHCR зі слів мігрантів, які вижили, човен перекинули високі хвилі.

За даними ООН, за перші чотири місяці 2019 року на шляху між Лівією і Європою вже загинули 164 людини. Відповідальність за рятувальні роботи в цьому районі Середземномор'я з червня 2018 року несе берегова служба Лівії, уточнює агентство AFP.

Читайте також: На Львівщині троє підлітків вбили неповнолітнього через грошовий борг