Світ
11 травня 2019
Росія зобов'язала бойовиків ОРДЛО отримати громадянство – Міноборони
В Міноборони зазначили, що російська окупаційна адміністрація посилює заходи з русифікації населення ОРДЛО.
news-image

У Міноборони України заявляють, що російське командування наказало бойовикам ОРДЛО обов'язково отримати російське громадянство, інформує «Є!», з посиланням на УП.

"Російським командуванням доведено розпорядження до особового складу з’єднань і частин 1 (Донецьк) та 2 (Луганськ) АК ЗС РФ про обов’язковість отримання всіма військовослужбовцями російського громадянства", - заявив у суботу речник Міноборони Олександр Мотузяник.

За посиланням на інформацію розвідки в Міноборони зазначили, що російська окупаційна адміністрація посилює заходи з русифікації населення ОРДЛО.

"Зокрема, масштаби пропаганди зростають за рахунок інтенсивного розповсюдження в окупаційних засобах масової інформації роз’яснень та коментарів т.зв. "фахівців" з оформлення російських паспортів, а також розсилки інформаційних СМС", - сказав Мотузяник.

Водночас він зазначив, що керівництво ФСБ РФ запровадило додаткові обмеження щодо перетину неконтрольованої українською владою ділянки кордону з Росією.

"Насамперед обмеження стосуються осіб, які мають відношення до окупаційних адміністрацій або проходять службу в лавах російських окупаційних військ та в силових структурах т.зв. "Л/ДНР". Для вказаної категорії осіб перетин українсько-російського кордону можливий лише за умов службового відрядження з попереднім інформуванням російської сторони про час, місце та мету поїздки", - стверджують у Міноборони.

У той же час, Східна правозахисна група повідомляє, що "добровільно-примусово" одержувачами російських паспортів можуть стати "чиновники" місцевих адміністрацій НВФ, учасники силового блоку НВФ (так звані народна міліція, воєнізовані структури (армія), МНС і т.д.).

Читайте також: У політв’язня Белялова кришаться зуби, а в СІЗО йому не надають медичної допомоги