Політика
13 травня 2019
Польща скасувала візит ізраїльської делегації через питання реституції
У Польщі кажуть, що не мають "ніяких фінансових зобов'язань у зв'язку з Другою світовою війною".
news-image

Польська влада скасувала візит в республіку делегації з Ізраїлю, отримавши інформацію про плани ізраїльської сторони підняти питання реституції майна, втраченого євреями під час Другої світової війни. Відповідну заяву МЗС Польщі поширило у понеділок на своєму офіційному сайті, передає «Є!»

"У зв'язку з внесеними в останню хвилину ізраїльською стороною змінами до складу делегації, яка дала зрозуміти, що переговори будуть зосереджені на реституції власності, польська сторона вирішила скасувати візит ізраїльських чиновників", - пояснило зовнішньополітичне відомство.

Як заявляв раніше лідер правлячої в Польщі партії "Закон і справедливість" Ярослав Качинський, у республіки немає ніяких фінансових зобов'язань у зв'язку з Другою світовою війною.

"Є фінансові зобов'язання стосовно Польщі і полякам, а у Польщі ніяких фінансових зобов'язань немає", - констатував він.
"Це нам потрібно заплатити. Деякі на захід від польських кордонів винні нам десятки, сотні млрд євро або доларів, можливо навіть більше трильйона, а ми нікому нічого не винні", - вказав політик в одному з останніх виступів.
Читайте також: У Польщі затримали жінку за зображення Богоматері з німбом у кольорах ЛГБТ