Політика
14 травня 2019
На 16 травня заплановане відеозвернення Вакарчука, він повідомить про політичні плани
Стали відомі найближчі політичні соратники музиканта.
news-image

Музикант і громадський діяч Святослав Вакарчук має намір взяти участь у майбутніх парламентських виборах і активно готується до них, проводячи політичні консультації, передає «Є!» із посиланням на ZIK.

До найближчого політичного оточення Вакарчука входять екс-заступниця міністра економіки Юлія Клименко, колишній виконавчий директор антикорупційної організації Transparency International Ukraine Ярослав Юрчишин і експерт зі зв’язків стратегічної групи радників при Кабінеті міністрів Ярослав Железняк, інформує Дзеркало тижня.

За інформацією журналістів, на 16 травня заплановано відеозвернення Вакарчука, в якому музикант повідомить про свої політичні плани.

Джерела стверджують, що лідер «Океану Ельзи» працює над об’єднанням «здорових демократичних сил». При цьому достовірно невідомо, чи збирається сам музикант знову ставати народним депутатом.

Раніше «Новое время» повідомляло, що Вакарчук уже сформував виборчий штаб, і його очолила Юлія Клименко.

Нагадаємо, 28 січня Святослав Вакарчук заявив, що не балотуватиметься на посаду президента України на чергових президентських виборах 31 березня 2019 року. Водночас він висловив переконання, що зараз «в джинсах» може зробити для України більше, ніж «вдягнувши краватку», і «не збирається стояти осторонь».

Однак перед цим він підтвердив наміри йти в політику і залучити до неї якомога більше «нових облич».

У 2007 році Вакарчук став депутатом Верховної Ради – був 15-м номером у списку пропрезидентського блоку «Наша Україна – Народна самооборона». Однак 16 грудня 2008-го він добровільно склав депутатські повноваження, заявивши, що політика – «брудна справа», і він розчарований. 

Читайте також: Святослав Вакарчук йде на парламентські вибори