Політика
15 травня 2019
Підтримка Кернесом Рабіновича гарантує перемогу його партії на виборах в Раду, - експерт
Підтримка мера Харкова Геннадія Кернеса та інших представників місцевих еліт гарантує партії Вадима Рабиновича «Опозиційна платформа - За життя» перемогу на парламентських виборах.
news-image

Таку заяву на своїй сторінці в Facebook зробив політичний консультант Володимир Макаровський, передає «Є!».

Все більш серйозну вагу набирає «Опозиційна платформа - За життя». Зараз ця політична сила знаходиться на другому місці (після партії «Слуга народу», - ред.) в рейтингу і претендує мінімум на 15%. При цьому необхідно зазначити, що Вадим Рабінович налагоджує тісні контакти з регіональними елітами, - пише експерт.

За його словами, вже як мінімум двоє мерів великих міст перебувають в орбіті Рабіновича - глава Одеси Геннадій Труханов і харківський градоначальник Геннадій Кернес.

Останній взагалі безпосередньо публічно заявив про свою підтримку «Опозиційній платформі - За життя». На травневих святах Кернес оголосив, що підтримує курс ОПЗЖ для якнайшвидшого відновлення миру і зусилля Рабіновича на об'єднання під його прапорами опозиційних політичних сил. В принципі, його легко зрозуміти. Як главі прифронтового обласного центру, Кернесу безумовно близька ідея про припинення збройного протистояння на Донбасі і відновлення економічних зв'язків з Донецьком і Луганськом, а також в перспективі - з Росією, - зазначив Макаровський.

Як вважає політолог, стратегія «Опозиційної платформи - За життя» в цілому виглядає найбільш адекватною в порівнянні з їх найближчими конкурентами і вже дає перші плоди.