Війна
18 лютого 2015
Події в Дебальцевому відкрили Берліну очі
Події в Дебальцевому є грубим порушенням домовленостей Мінська і серйозно ускладнюють їх виконання.
news-image

Про це заявив в середу офіційний представник канцлера ФРН Штеффен Зайберт, передає Є! Єдність.інфо з посиланням на Укрінформ.

«Це масштабне порушення чинного з неділі режиму припинення вогню. Це порушення підписаного пакету заходів, спрямованих на виконання вересневих Мінських домовленостей», - сказав Зайберт.

За словами представника уряду, це в цілому серйозно ускладнює виконання домовленостей і затьмарює надії на мирне врегулювання. Він визнав, що і німецька, і французька сторони завжди усвідомлювали, що виконання домовленостей в Мінську буде вкрай складним, але сьогоднішні події ще більше «протвережують» в оцінці реальності їх виконання.

Зайберт наголосив, що зусилля всіх партнерів Мінського процесу мають служити меті ефективної реалізації домовленостей про припинення вогню. "Ми працюємо над цим", - сказав він і уточнив, що мова має йти також про забезпечення вільного і безпечного доступу спостерігачів ОБСЄ в Дебальцеве.

Читайте також: Ми здали потужний і стратегічний об'єкт. Тепер потрібно захищати Маріуполь - Маломуж

Зайберт також сказав, що федеральний уряд вітає одноголосне, "у тому числі й з голосом Росії", прийняття СБ ООН резолюції щодо України. "Це хороший сигнал, надісланий ООН, це заклик до того, щоб найближчими днями працювати над можливостями, які у нас є в розпорядженні, -  вважає представник канцлера, -  оскільки відповідно до голосування Росія повинна буде і далі працювати над виконанням угод Мінська і заради миру".

"Ми і, звичайно, багато інших маємо в ці дні нагадувати про це російському керівництву", - наголосив Зайберт.