Політика
16 травня 2019
Рабінович: У Верховній Раді прийняли підроблений мовний закон - тому його потрібно скасувати (відео)
Незважаючи на те, що в залі було обговорено питання про квоту в 75% для української мови для телеканалів, в кінці вони вставили пункт про 90%.
news-image

Мовний закон, прийнятий недавно українськими народними депутатами, був підмінений перед голосуванням. Про це в прямому ефірі українського телеканалу NewsOne заявив народний депутат і глава політичної партії «Опозиційна платформа - За життя» Вадим Рабінович, пише «Є!».



«У нас з'явилися вагомі причини для того, щоб вважати цей день епохальним, бо закон, врешті-решт, підробили. Незважаючи на те, що в залі було обговорено питання про квоту в 75% для української мови для телеканалів, в кінці вони вставили пункт про 90%. Я думаю, що це достатній привід для скасування закону і для притягнення до кримінальної відповідальності спікера Верховної Ради Андрія Парубія, апарату ВР і тих, хто не встигне дати свідчення у добровільну явку», - зазначив парламентарій.

Народний депутат вважає, що заява Петра Порошенка про те, що цей день став епохальним для України - правдива. Правда, епохальною подією потрібно вважати не прийняття закону, а вихід Порошенко з поста.

«Що стосується заяви Порошенка про епохальність, то сьогодні саме такий день для України, тому що він нарешті йде. Країна позбавляється від кошмару, в якому ми перебували 5 років завдяки цій владі. Я думаю, що в найближчі місяці ми дізнаємося, що відбувалося насправді з країною, куди пішов наш бюджет і все про злочини цієї влади», - підкреслив глава партії «Опозиційна платформа - За життя».

Політик упевнений, що мовний закон можна прийняти як даність, але продовжити з ним боротися.

«Ми з ним будемо боротися - боротися до кінця, тому що він антиконституційний і антиукраїнський. Він вносить розлад в наше суспільство, не враховує Віденську конвенцію, якій він суперечить. Цим законом нас спеціально відводять від Європи! І не дарма Клімкін (глава МЗС Павло Клімкін, - ред.) сказав, що ми розриваємо Мінські угоди. Він прекрасно розуміє, що після такого кроку Європа відмовить нам у підтримці, а їм (поки ще чинної влади, - ред.) тільки цього і треба. Але нічого у них не вийде. Україна буде жити, а вони всі підуть у небуття!», - зазначив він.

Парламентарій також пообіцяв, що продемонструє відеозапис кнопкодавства при голосуванні за закон про мову головам правоохоронних відомств і зажадає від них виконати закон і порушити кримінальні провадження стосовно недобросовісних депутатів.

«Гра на клавішах» в Раді є найнебезпечнішим злочином, так як ці пройдисвіти з порушеннями приймають закони, за якими нам потім жити. Це потрібно закінчувати! Ті, хто так голосує, - зрадники України», - резюмував Вадим Рабінович.

Читайте також:Закон про мову опублікований у “Голосі України”