Події
17 травня 2019
Екс-керівника Нацгвардії взяли під варту
Юрій Аллеров каже, що справа політично вмотивована.
news-image

Екс-керівника Нацгвардії Юрія Аллерова, якого НАБУ підозрює в заволодінні майном Нацгвардії, відправили під варту на 2 місяці із правом застави у 4,8 мільйона гривень. Такий запобіжний захід обрав Солом'янський суд Києва 17 травня, передає «Є!» із посиланням на Громадське.

Зазначимо, що прокурори САП просили суму застави в 11 мільйонів гривень.

Адвокати Аллерова наголошували на тому, що підозра необґрунтована, а їхній підзахисний не отримував вигоди.

Натомість прокурори САП зазначили, що вигоду отримала донька, яка наразі проживає в РФ.

Сам Аллеров каже, що справа політично вмотивована.

Дії Аллерова та гендиректора «Укрбуду» кваліфікували за статтею 191 КК як привласнення, розтрату майна або заволодіння ним через зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах або організованою групою. Дії оцінювача за цією ж статтею та за статтю 27 КК про сприяння злочину.

Стаття 191 передбачає позбавлення волі від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на термін до трьох років та з конфіскацією майна.

Версія слідства:

У 2000-х роках Головне управління внутрішніх військ МВС (нині — ГУ Нацгвардії) та забудовник уклали угоду, за якою на території колишньої військової частини мали звести житловий комплекс із вбудованими паркінгами та нежитловими приміщеннями.

За земельну ділянку Нацгвардії мали дати 50 квартир та 30 паркомісць на Печерську.

У 2016-2017 сторони Нацгвардії та забудовника уклали додаткові угоди, за якими Нацгвардія відмовляється від квартир і парковки на Печерську, а отримує 65 квартир у будинку біля станції метро «Червоний хутір». Отримати квартири сторона Нацгвардії мала за суму, на 81 635 448 гривень меншу за стартову (тобто обговорену на початку).

Нагадаємо:

  • 15 травня екс-керівнику Національної гвардії Юрію Аллерову повідомили про підозру в заволодінні майном Нацгвардії. Також про підозру повідомили гендиректору компанії-забудовника «Укрбуд» та оцінювачу.
  • 14 травня детективи НАБУ затримали колишнього очільника Національної гвардії Юрія Аллерова, генерального директора компанії-забудовника «Укрбуд» та оцінювача.
  • Президент Петро Порошенко призначив Аллерова командувачем Національної гвардії України у грудні 2015 року. 7 травня 2019 року Порошенко прийняв відставку командувача Національної Гвардії України Юрія Аллерова. У коментарі Громадському Аллеров повідомив, що готовий продовжувати працювати на цій посаді, якщо його призначить новообраний президент Володимир Зеленський. 
Читайте також: Ворожий снайпер убив українського захисника, який щойно повернувся з лікування (фото)