Події
20 травня 2019
Радбез ООН збереться сьогодні з приводу “мовного закону”
Сьогодні ввечері відбудеться ініційоване делегацією РФ засідання Ради Безпеки ООН, присвячене українському “мовному закону”.
news-image
Сьогодні ввечері відбудеться ініційоване делегацією РФ засідання Ради Безпеки ООН, присвячене українському “мовному закону”, пише «Є!» з посиланням на Укрінформ.

Про це у Facebook повідомив речник Постійного представництва України при ООН Олег Ніколенко.

"Засідання Радбезу ООН щодо українського мовного закону відбудеться у понеділок, 20 травня, о 22:00 год. за київським часом”, - написав він.

Дипломат додав, що пряма трансляція буде доступна на сайті ООН.

У п’ятницю, 17 травня, делегація Росії звернулася до голови Ради Безпеки ООН з проханням скликати засідання стосовно Закону України "Про забезпечення функціонування української мови як державної".

Українські дипломати назвали це абсурдом та намаганням Росії перетворити Раду Безпеки ООН на “вечірнє шоу”, оскільки ця структура покликана обговорювати питання міжнародного миру та безпеки, до чого український закон про мову не має анінайменшого відношення. 

Закон "Про забезпечення функціонування української мови як державної" Верховна Рада ухвалила 25 квітня, за нього проголосували 278 народних депутатів. 15 травня закон підписав Президент Петро Порошенко.

Читайте також:Угорщина сподівається, що Зеленський змінить закон про українську мову