Події
21 травня 2019
Червоненко позивається до Сироїд на 1 млн гривень
Засідання суду відбудеться у середу.
news-image

22 травня в Шевченківському районному суді Києва відбудеться судове засідання за позовом екс-міністра транспорту України Євгена Червоненка проти Віце-спікера, Оксани Сироїд. Сума позову становить 1 млн грн, передає «Є!» із посиланням на УНІАН.

Судовий позов про захист честі, гідності, ділової репутації та відшкодування моральної шкоди був поданий Червоненко ще в 2018 році, проте Сироїд на засідання суду не приходила. Конфлікт між політиками виник в 2018 році під час телевізійного ефіру на 112 каналі, де Сироїд і Червоненко обговорювали можливі перспективи впровадження проекту Hyperloop в Україні.

Червоненко, котрий працював Міністром транспорту в уряді Тимошенко в 2005 році, досить критично відгукнувся про доцільність такого транспорту в Україні та розкритикував роботу міністра інфраструктури Володимира Омеляна. Сироїд з жорсткою критикою Омеляна не погодилась і заявила:

«У країні був би Hyperloop, якби не було таких корумпованих міністрів як Червоненко».

Так само, в досить різкій формі, Віце-спікер заявила, що Червоненко, перебуваючи на посаді Міністра транспорту, передав структурам бізнесмена Ріната Ахметова якісь 20 тис. залізничних вагонів.

Червоненко був вкрай обурений заявами Сироїд, класифікував їх як наклеп, і заявив, що в будь-якій цивілізованій країні такі висловлювання вищого державного чиновника розглядалися б в суді.

За словами Червоненка, Оксана Сироїд, прийшла на інтерв'ю не підготовленою і не володіла «матчастиною», оскільки саме він почав кампанію по поверненню вагонів, переданих за часів Януковича структурам Ахметова та Кирпи. 

Через кілька днів після телевізійного ефіру, екс-міністр транспорту подав позов на Оксану Сироїд на суму 1 млн гривень.

У прес-службі Червоненко заявили, що Сироїд не з'явилася ні на одне засідання суду і всіляко перешкоджала справі.

Чергове засідання суду відбудеться 22 травня в 14:30 в приміщенні Шевченківського районного суду м. Києва.

Червоненко зобов'язався в разі задоволення позову, передати відсуджені 1 млн гривень відділенню онкологічного центру ОХМАТДИТ.

Читайте також: Щеня, мерзота, губошльоп: нардеп і екс-міністр влаштували скандал в прямому ефірі (відео)