Суспільство
22 травня 2019
Випускний та останній дзвоник 2019: коли пройде в Україні
Випускний вечір – чудовий привід розслабитись після важких іспитів та налаштуватись на вступну кампанію, котра розпочинається у липні.
news-image

Впродовж останніх кількох років випускний святкують після проходження ЗНО, пише «Є!» з посиланням на 24 канал.

Проте, це лише рекомендований період, адже чимало шкіл обирають той самий день, коли проходить останній дзвінок. Цьогоріч він продзвенить для усіх випускників 24 травня. Випускний вечір – чудовий привід розслабитись після важких іспитів та налаштуватись на вступну кампанію, котра розпочинається у липні.

Офіційної та чітко визначеної дати для святкування випускного в Україні немає. Отже, обирати дату для святкування можна будь-яку – від 24 травня  включно. Ці дати також можна поєднати, відсвяткувати і останній дзвоник та випускний вечір. Це рішення приймає індивідуально кожна школа в Україні.

Останній дзвінок для випускників 2019-го року пролунає традиційно в останню п'ятницю весни – 24 травня. А сесія ЗНО 2019 вже розпочалась: 21  травня відбулось перше тестування з математики.

Після закінчення зовнішнього незалежного тестування і оголошення його результатів випускники зможуть попрощатися зі школами та розпочнуть своє доросле життя. Найчастіше дата випускного вечора призначається вже після закінчення ЗНО, щоб випускники не відволікалися від підготовки.

Скільки випускників у 2019 році. 

У Міністерстві освіти і науки повідомляють, що в 2019-му році випускників буде небагато. Це пов'язано з піком спаду народжуваності в Україні в 2001-2002 роках. У наступні роки народжуваність фіксували на дещо вищому рівні, саме тому найближчим часом кількість випускників зростатиме.

Читайте також:Ставлення українців до їжі вимагає декомунізації, - кулінарний експерт