Політика
22 травня 2019
Богдан про Гройсмана: Нехай іде, ніхто плакати не буде
В АП відреагували на відставку Гройсмана.
news-image

Голова Адміністрації президента України Андрій Богдан вважає, що відставка прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана є правом і рішенням глави уряду, і жодних проблеми для життя держави це не спричинить, передає «Є!» із посиланням на Інтерфакс.

"Напевно, він (Гройсман - ред.) живе все-таки в парадигмі старої Конституції, коли президент щось подає. Але ми розуміємо, що є таке бажання від "старих" посадових осіб, які ментально старі, а не за віком, максимально скинути можливі проблеми на президента Зеленського, причому в перші ж дні. Але хочу засмутити пана прем'єр-міністра: ніхто плакати не буде, якщо він внесе таке подання, і кінець історії України не станеться", - сказав він в ефірі телеканалу "112.Україна" у вівторок увечері, коментуючи оголошене Гройсманом рішення і його заклик до президента Зеленського внести кандидатуру нового прем'єра.

Богдан нагадав, що в Україні, як і в багатьох інших країнах, існує принцип безперервності влади.

"Тому не проблема, нехай іде (у відставку - ред.), виконуватиме обов'язки перший віце-прем'єр, будуть в. о. міністрів на своїх місцях. В історії України це було багато разів. Ніякого колапсу не станеться. І, можливо, це буде одне з найправильніших рішень прем'єр-міністра, якщо він здійснить таке публічне самознищення", - зазначив голова адміністрації Зеленського.

Нагадаємо, 20 травня Володимир Зеленський вступив на посаду президента України. Того ж дня прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив про рішення подати у відставку.

Читайте також: «Богдан смикав Зеленського за штани чи рубашку, коли той хотів щось сказати», - Ляшко