Політика
24 травня 2019
Богдан каже, що голови фракцій на зустрічі підтримували президента, а потім за ніч поміняли свою думку
Голова АП зауважив, що депутати дали "несподіваний урок" Адміністрації президента.
news-image

Голова Адміністрації президенти України Андрій Богдан пообіцяв оприлюднити стенограму і відео зустрічі президента Володимира Зеленського з лідерами фракцій Верховної Ради щодо розпуску парламенту, передає «Є!» із посиланням на ТСН.

"Ми не лише опублікуємо стенограму, але і відео, де буде видно висловлювання всіх голів фракцій, які підтримували, а потім поміняли різко за ніч свою думку", - заявив в ефірі програми "Право на владу" на телеканалі "1+1".

Андрій Богдан зазначив, що Адміністрація президента отримала "несподіваний урок", коли Рада відмовилася розглядати законопроект Зеленського про зміни виборчого законодавства.

"Ми вивчили цей урок. І я думаю, що мажоритарка вам не допоможе і партія "Слуга народу" покаже гідні результати не тільки в партійній системі, але і на мажоритарних округах", - сказав голова АП.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський під час інавгураційної промови в стінах парламенту заявив, що розпускає Верховну Раду. Вранці 21 травня в Адміністрації президента відбулись консультації із спікером Андрієм Парубієм, його заступниками, лідерами фракцій і депутатських об'єднань. 

21 травня на сайті президента було опубліковано указ № 303/2019 про дострокове припинення повноважень Верховної Ради України та призначення позачергових виборів на 21 липня цього року. 

Як повідомили в прес-службі Володимира Зеленського, головний аргумент для розпуску - "дуже низька довіра громадян до парламенту". Юридична підстава для розпуску – з 2016 року не існувало коаліції.

Читайте також: Зеленському подарували книгу Політика для початківців