Події
28 травня 2019
На Житомирщині батьки вбили доньку, а тіло спалили
Коли поліцейські запропонували матері показати дитину, вона винесла сина, одягненого у дівчачі речі.
news-image

Перший заступник голови Національної поліції В’ячеслав Аброськін повідомив про вбивство 5-річної дитини її батьками. Про це він написав на своїй сторінці у соцмережі Facebook, передає «Є!» із посиланням на ТСН.

За його словами, 27 травня до поліції Житомирщини надійшла інформація про те, що 50-річний чоловік вбив свою п'ятирічну доньку.

“Під час перевірки інформація знайшла своє підтвердження. Мати дитини повідомила, що ще в серпні 2018 року її співмешканець під час сварки штовхнув дитину, яка впала та вдарилися головою. Малеча втратила свідомість. Після невдалих спроб штучного дихання дитини, співмешканець жінки, розпаливши вогонь в печі будинку, спалив тіло дитини, а кістки виніс на вулицю”, - повідомив Аброськін.

Заступник голови Нацполіції уточнив, що дитину можна було врятувати. 

Зазначається, що 2015 року рішенням районного суду за позовом органу опіки та піклування райдержадміністрації малолітню дитину було відібрано у батьків та передано на опікування служби у справах дітей до дитячого будинку сімейного типу.

Але у квітні 2018 року дитину вже за рішенням Житомирського апеляційного суду повернули біологічним батькам, а через чотири місяці вони її вбили та спалили.

За інформацією прес-служби поліції області, вбивство сталося в одному з сіл Овруцького району.

Правоохоронцям повідомили, що батьки вбили свою дитину. Коли патрульні приїхали до будинку, то попросили 41-річну матір показати своїх дітей.

“Вона винесла з оселі дитину, вбрану у дівчачі речі. Однак правоохоронці запропонували матері показати усіх трьох дітей. Так було викрито, що за дівчинку жінка видає свого 3-річного сина. Коли ж остаточно з’ясувалось, що потрібної дитини немає, батьки зізнались у страшному злочині, учиненому близько 8 місяців тому”, - повідомляє прес-служба.

Зазначається, що 2009 року жінку позбавили батьківських прав на двох синів через пристрасть до алкоголю і невиконання батьківських обов’язків. Потім у них народилась донька, яку також забрали з сім’ї. Вона жила у прийомній родині, але дитину повернули батькам.

Наразі батьки обоє затримані слідчими у порядку ст.208 (Затримання уповноваженою службовою особою) Кримінального процесуального кодексу України.  

Досудове розслідування триває за ч.2 ст.115 (Умисне вбивство) Кримінального кодексу України. Наразі правоохоронці продовжують проведення слідчих дій, необхідних для встановлення усіх обставин. 

За чинним законодавством позбавлення життя малолітньої дитини карається позбавленням волі на строк від 10 до 15 років або довічним ув’язненням. 

Читайте також: Набрид: українка кинула сина у Москві в ігровій кімнаті ТЦ