Події
30 травня 2019
Екс-посол Грузії звернувся до Зеленського з проханням про надання українського громадянства
Екс-посол нагадав, що у своїй інавгураційній промові Зеленський закликав представників української діаспори повертатися на батьківщину.
news-image

Колишній посол Грузії в Україні Грігол Катамадзе, який обіймав цю посаду в 2000—2007 і 2009−2013 роках, звернувся до президента Володимиру Зеленському з проханням про надання йому громадянства. Відповідну заяву він зробив в інтерв'ю виданню "Гордон", пише «Є!» з посиланням на 112.

"Хочу скористатися можливістю спілкування з вашим виданням і публічно звернутися до президентові Володимиру Зеленському надати мені українське громадянство. Вже минуло шість років, як я покинув державну службу в Грузії. Коли-то давно я закінчив Київський державний університет імені Шевченка, майже 13 років був послом Грузії в Україні, багато років живу в Києві", — заявив Катамадзе.

Він нагадав, що у своїй інавгураційній промові Зеленський закликав представників української діаспори повертатися на батьківщину і пообіцяв надати їм громадянство.

"Цей заклик дуже важливий і для мене. Хоч я не етнічний українець, але щиро переживаю за майбутнє країни, з якою пов'язана більша частина мого свідомого життя. Чверть століття я працював у дипломатичному корпусі, представляючи інтереси Грузії, але ніколи не зраджував інтереси України, завжди послідовно відстоював свою позицію", — заявив екс-посол.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський Саакашвілі повернув українське громадянство, і той відразу ж заявив, що має намір повернутися. Саакашвілі, коментуючи своє повернення і знову здобутий українське громадянство, сказав, що скучив по Україні та за борщу з пампушками. Також Саакашвілі заявив, що не має політичних амбіцій. 

У той же час грузинський парламентарій Нукри Кантарія заявив, що необхідно знову підняти питання екстрадиції екс-президента Грузії Михайла Саакашвілі з України на батьківщину.

Читайте також:Службу безпеки президента очолив колишній охоронець Коломойського