Скраплений газ в Україні різко подорожчав на 30%
Ціна є рекордною за останні сім місяців - ціна на біржі 7 листопада 2018 року становила 23,493 тис. грн/т, зазначили в УЕБ.
news-image

Ціна на скраплений природний газ усіх українських виробників у період із 22 по 29 травня зросла на 30% (на 5,453 тисячі гривень) - до 24,421 тисячі гривень за тонну.

Про це свідчать дані Української енергетичної біржі (УЕБ), пише «Є!» з посиланням на Економічну Правду.

Така ціна є рекордною за останні сім місяців - ціна на біржі 7 листопада 2018 року становила 23,493 тис. грн/т, зазначили в УЕБ.

Коментуючи різку зміну вартості, комерційний директор АТ "Укгразвидобування" Сергій Федоренко зазначив, що причиною цього є набуття чинності з 1 червня введених Росією обмежень на поставку нафтопродуктів в Україну.

"Причиною стали очікування учасників ринку, щодо того, що терміни поставки імпортного ресурсу з РФ і Казахстану можуть бути зміщені через введення з 1 червня з боку Росії ліцензій на поставку нафтопродуктів і газу на територію України, вироблених російськими заводами або які проходять транзитом через її територію (що не було зрозуміло відразу і стало неприємним сюрпризом для постачальників казахського продукту) ", - написав він у Facebook.

Федоренко додав, що найближчим часом також можливе зростання вартості скрапленого газу в роздробі.

Читайте також:До 3 тисяч гривень за секунду: скільки коштуватиме партіям реклама на ТБ