Політика
31 травня 2019
Вакарчук: Я за те, щоб знизити податки в певних сферах. Але ми повинні знати, де які компенсатори можуть бути дієвими
Святослав Вакарчук вважає, що в Україні можна знизити деякі види податків, але це, за його словами, – складний процес.
news-image

Музикант, лідер партії "Голос" Святослав Вакарчук вважає, що в Україні можна знизити деякі види податків, але це, за його словами, – складний процес. Про це політик сказав в інтерв'ю LIGA.net, яке вийшло 30 травня, пише «Є!» з посиланням на Гордон.

На його думку, перш ніж знижувати податки, треба проаналізувати ситуацію.

"Я за те, щоб знизити податки в певних сферах. Але перед цим ми повинні точно знати, де які компенсатори і наскільки вони будуть дієвими. Для початку нам треба буде подолати неефективність державних підприємств, які доять бюджет. Продати підприємства, готові до приватизації, неготові – створити незалежні борди, які будуть генерувати прибуток. Також звільнити армію чиновників-дармоїдів, які створюють видимість, що вони працюють на країну. Замість них призначити менше людей, але більш ефективних. Потім поступово, можливо, і паралельно знижувати податковий тиск на середній та малий бізнес і паралельно ліквідувати монополії. Але нам треба людям чесно сказати – це складний багатогранний процес, над яким стоїть судова реформа, тому що без неї все, про що я сказав, не має сенсу", – сказав Вакарчук.

16 травня Вакарчук презентував свою партію "Голос". Музикант повідомив, що вона братиме участь у найближчих виборах до Верховної Ради. 21 травня Мін'юст України зареєстрував партію "Голос".

Згідно з даними опитування Соціологічної групи "Рейтинг", проведеного із 16-го до 21 травня, за партію "Голос" готові проголосувати 4,6% тих, хто визначився із кандидатами і має намір піти на вибори.

За даними дослідження Центру "Соціальний моніторинг" й Українського інституту соціальних досліджень імені Яременка, яке проводили з 15-го до 19 травня, за партію Вакарчука мають намір голосувати 3% респондентів, які визначилися. Для проходження до парламенту партія має набрати 5% голосів. 

Читайте також:Рабінович: Українці добре розбираються в «пройдисвітах» і більше не допустять їх до влади (відео)