Політика
2 червня 2019
Рабінович: звалений радикалами пам'ятник Жукову в Харкові ми відновимо за свій рахунок
Політик підкреслив, недільні події в Харкові викликають шок у більшої частини населення країни.
news-image

Керівники політичної партії «Опозиційна платформа - За життя» просять владу Харкова дозволити їм відновити пам'ятник маршалу Жукову, який знесли так звані активісти під час своєї акції в неділю, 2 червня. З відповідним зверненням до керівництва Харкова виступив народний депутат України, голова партії «Опозиційна платформа - За життя» Вадим Рабінович в прямому ефірі телеканалу «112 Україна», інформує «Є!».

«Пам'ятник маршалу Жукову ми відновимо. Я особисто звертаюся до харківської влади з проханням дозволити нам за власні кошти відновити пам'ятник великому маршалу Великої Вітчизняної війни, маршалу Перемоги, маршалу, під керівництвом якого розбили фашизм, який сьогодні піднімає голову в нашій країні », - заявив парламентарій. 


Народний депутат впевнений, що більшість українців радикальні дії щодо героїв ВВВ розцінюють однаково негативно.

«Я і ще 95% населення нашої країни будь-які радикальні дії щодо радянських героїв оцінюємо однаково. Ми бачимо кошмар, ми спостерігаємо, як на наші вулиці повертається страх і хаос. При цьому центральна влада знову мовчить. Сьогоднішні події в Харкові ніхто не коментує, ніякої оцінки акту вандалізму ніхто не дає - ні Нацполіція, ні МВС, ні СБУ. Найголовніше - ніякої оцінки немає і від людини, яку країна обрала президентом, так само як і від його команди. Чому? Тому що сьогодні вихідний?» - обурився Вадим Рабінович.


Політик підкреслив, недільні події в Харкові викликають шок у більшої частини населення країни.

«Тепер мені зрозумілий сценарій того, в який час нас намагаються повернути. А намагаються нас "відкинути" на чотири роки тому, коли по вулицях знову буде марширувати братва і зносити всі пам'ятники », - вважає народний депутат.

На закінчення він закликав усіх українців об'єднатися з метою не допустити фашистського реваншу в Україні.

«Щоб не допустити цього, всім нам треба зрозуміти одну важливу річ: будь-яке роздроблення жителів південного сходу, так і всієї України, під чергового олігарха "васю", " петю" або "колю" призведе до одного - в наших містах будуть правити банди . Тому всім нам необхідно об'єднуватися, а не бігати кожному за своїми закликом, як це вже почало відбуватися. Кожен з нас повинен зробити головний вибір - це реальний світ!» - резюмував Вадим Рабінович.
Читайте також: Супрун: З 2020 року дітей не прийматимуть у дитбудинки