Суспільство
3 червня 2019
Погані стосунки у родині провокують небезпечні серцево-судинні патології
Стосунки лише тоді позитивно позначаються на здоров'ї, коли вони стабільні й рівні.
news-image

Погані стосунки й часті конфлікти у родині провокують небезпечні серцево-судинні патології більшою мірою, ніж у цілому рівні стосунки з рідкісними скандалами. Про це свідчать дані, отримані дослідниками з Університету Акадії в Канаді, пише «Є!» з посиланням на УНІАН.

"Сімейні сварки у прямому сенсі розбивають серце. У людей, які відчувають тривожність у стосунках, в 1,5 разу частіше розвивається інфаркт або інсульт — у порівнянні з людьми, які відчувають спокій поруч зі своїм партнером", - констатували фахівці.

На користь їхньої думки свідчать результати анкетування 5 тис. 640 осіб віком від 18 до 60 років. Його результати свідчать про те, що людям, які у своєму шлюбі не сприймають стосунки з партнером як фактор підтримки і почуваються невпевнено і нестабільно, - властивий вищий ризик розвитку низки хронічних захворювань судинної системи, у тому числі інсульту, інфаркту й гіпертонії.

Стосунки лише тоді позитивно позначаються на здоров'ї, коли вони стабільні й рівні. Відчуття тривожності, що зростає у стосунках, - це поганий знак, зазначили експерти. Раніше вчені з'ясували, що чоловіки, що вступають у шлюб, можуть розраховувати на збільшення середньої тривалості життя. Сімейне життя дозволяє їм робити менше ризикованих вчинків, заробляти більше грошей та уважніше ставитися до власного здоров'я. А от у жінок ситуація прямо протилежна.

Читайте також:Супрун: З 2020 року дітей не прийматимуть у дитбудинки