Політика
3 червня 2019
Названо лідера серед кандидатів у президенти США від Демократичної партії
Трамп вже заявив про готовність позмагатися із ним на виборах.
news-image

Колишній віце-президент США Джо Байден лідирує в рейтингу популярності зі значним відривом від інших кандидатів у президенти від Демократичної партії. Про це повідомляє американське видання The Hill із посиланням на соціологічне опитування, проведене разом із компанією HarrisX, передає «Є!» із посиланням на Кореспондент.  

Відзначається, що Байден обходить найближчого суперника-однопартійця, Берні Сандерса, більш ніж удвічі.  

"Джо Байден обійшов сенатора Берні Сандерса на 19 пунктів в останньому опитуванні Hill-HarrisX, опублікованому в понеділок, зберігаючи відчутний відрив від інших", - наголошується в повідомленні.

Так, за даними опитування, Джо Байден отримав 35% підтримки демократичного електорату, за ним слідує Берні Сандерс із результатом 19%. Далі в рейтингу розташовані Піт Бутіджіч (8%), Елізабет Уоррен (5%), Камала Харріс (4%), Бето О'Рурк (4%), Корі Букер (3%). Ще близько 17% респондентів не визначилися з однозначною відповіддю.

З моменту старту виборчої кампанії Джо Байдена у квітні його перевага над іншими кандидатами продовжує бути відносно стабільною. Жоден з однопартійців не зміг посунути колишнього віце-президента на друге місце. Водночас, як відзначає видання, це може змінитися після першого туру дебатів, який наприкінці червня проведе Національний комітет Демократичної партії США.  

Раніше Дональд Трамп заявив про готовність змагатися з Байденом на виборах і поставив під сумнів його розумові здібності.   Пізніше повідомлялося, що Байден випереджає Трампа за опитуваннями на шість процентних пунктів.

Читайте також: Байден назвав Трампа клоуном