Події
5 червня 2019
На місці Авакова я б пішла у відставку, – Хатія Деканоїдзе
Хатія Деканоїдзе сказала, що на місці чинного очільника МВС Арсена Авакова подала б у відставку через вбивство дитини у Переяслав-Хмельницькому.
news-image

Колишня очільниця Нацполіції Хатія Деканоїдзе сказала, що на місці чинного очільника МВС Арсена Авакова подала б у відставку через вбивство дитини у Переяслав-Хмельницькому.

Про це вона заявила після вбивства 5-річного хлопчика, в якому підозрюють поліцейських у коментарі BBC News Україна, пише «Є!».

"Якби я була начальником Нацполіції або міністром, я б дивилася на це з точки зору моральної і політичної відповідальності - я б пішла…Те, що сталося, та інформація, яку я читала вчора і сьогодні, – для мене це шок", — сказала Деканоїдзе.

Коментуючи критику реформи поліції, Хатія Деканоїдзе зазначила, що не вважає повноцінною реформою зміни, яких зазнали правоохоронні органи.

Я не думаю, що це взагалі реформа, адже всяка реформа, яка є незавершеною, є напівфабрикатом, а не реформою, – заявивла Деканоїдзе.

За її словами, з 2015−2016 років, коли в Україні запрацювала патрульна поліція, жодних подальших змін в реформуванні правоохоронної системи не відбулося.

Нереформована Генпрокуратура, нереформована Служба безпеки, кримінальна поліція… На місцях не змінився жоден начальник області, всі вони лишилися старими людьми, які працювали в старій системі, — додала екс-очільниця Нацполіції.

Вона додала, що великі сподівання покладає на нового президента, майбутній склад Верховної ради і на те, що вони доведуть реформу правоохоронної системи до кінця.

Читайте також:Убивство дитини: дружина поліцейського звинуватила в смерті хлопчика його батьків