Події
6 червня 2019
Підозрювані в убивстві хлопчика поліцейські відмовляються співпрацювати зі слідством
Підозрювані не виявляли жодних намірів сприяти слідству до засідання суду щодо обрання запобіжного заходу.
news-image

Підозрювані в убивстві п'ятирічного Кирила Тлявова поліцейські Володимир Петровець та Іван Приходько відмовилися давати свідчення.

Про це 5 червня під час засідання комітету Верховної Ради з питань законодавчого забезпечення повідомили голова Нацполіції Сергій Князєв і директор Державного бюро розслідувань Роман Труба, передає кореспондент видання "ГОРДОН", пише «Є!».

"Вони не йшли на співпрацю і на момент передачі справи розслідування Державному бюро розслідувань не давали визнавальних показів працівникам поліції", – сказав Князєв.

Це підтвердив Труба. За його словами, підозрювані не виявляли жодних намірів сприяти слідству до засідання суду щодо обрання запобіжного заходу.

"Вина не визнавалася і показання не давалися. У суді ними було оголошено про можливе подальше надання показань і розповідь про обставини цієї події. Поки що показань вони не надали", – зазначив Труба.

П'ятирічний Кирило Тлявов дістав вогнепальне поранення голови 31 травня. 3 червня він помер у лікарні в Києві. За даними Нацполіції, дитина загинула від випадкового пострілу, зробленого одним із двох поліцейських, які "перебували поза службою, без табельної зброї, у стані алкогольного сп'яніння".

4 червня Голосіївський райсуд Києва заарештував підозрюваних – Володимира Петровця та Івана Приходька – на два місяці без права внесення застави. Їх повідомили про підозру в хуліганстві із застосуванням зброї та умисному вбивстві.

Через інцидент керівників Переяслав-Хмельницького відділення поліції усунули від виконання службових обов'язків, голова поліції Київської області Дмитро Ценов подав у відставку і попросив скерувати його на Донбас.

Адвокат сім'ї постраждалих Олександр Щербина заявив, що на момент пострілу поряд із поліцейськими перебував ще один чоловік, який фігурує у кримінальному провадженні як свідок, і неповнолітній син одного з підозрюваних.

Слідство перевіряє версію про те, що вистрілити в дитину міг 14-річний син одного з поліцейських. Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив, що рушницю сховала жінка.

Директор Державного бюро розслідувань Роман Труба заявив 5 червня, що зброї, із якої стріляли у хлопчика, не знайшли. За його словами, ДБР розраховує завершити розслідування і передати справу до суду протягом шести місяців.

5 червня дитину поховали. 

Читайте також:Люди непритомніли: в рідному місті попрощалися з вбитим поліцейськими хлопчиком (фото)