Події
7 червня 2019
Внаслідок гроз в Івано-Франківській області затоплено понад 100 господарств
Підрозділи Управління ДСНС в області спільно з комунальними організаціями здійснили 10 виїздів для надання допомоги населенню з відкачування води.
news-image

Внаслідок гроз, які пройшли 6 червня на території Косівського, Коломийського та Тлумацького районів Івано-Франківської області, були затоплені більше, ніж сотня господарств. Про це повідомляє «Є!» з посиланням на 112.

На території 3 адміністративних районів, у 8 населених пунктах області  - Косові і Вербовці, Стопчатові, Смодній, Пістині Косівського району, Великій Кам'янці і Турці Коломийського району, Діброві Тлумацького району - було підтоплено двори, житлові будівлі та сільськогосподарські угіддя.

За попередньою інформацією, у м. Косів підтоплені орієнтовно 10 господарств, пошкоджено дорожнє полотно по вул. Павлика.

У с. Смодна Косівського району підтоплено близько 25 господарств, в с. Вербовець Косівського району підтоплено близько 100 господарств, зруйновано 3 автомобільні переїзди на присілках Гордаків, Кічера, Гавриле, пошкоджено дорожнє покриття вулиць Франка, Павлика, Галана, Лесі Українки, провулок Банський.

Підрозділи Управління ДСНС в області спільно з комунальними організаціями здійснили 10 виїздів для надання допомоги населенню з відкачування води. Евакуйовано 1 людину з підтопленого житлового будинку у селі Турка Коломийського району.

До проведення робіт залучено 10 одиниць техніки та 26 осіб, у т. ч. від обласного управління ДСНС 9 одиниць техніки, 9 мотопомп, 25 чоловік особового складу.

У постраждалих районах працюють групи з числа представників органів місцевого самоврядування для визначення обсягів негативних наслідків негоди.

Опади на даний час припинилися, вода в основному самостійно йде з підтоплених територій.

Читайте також:Дощі побили історичний максимум: Закарпаття йде під воду (фото, відео)