Політика
10 червня 2019
Рабінович: Люди Порошенко за допомогою захмарних тарифів пограбували українців на десятки мільярдів
Група прихильників п'ятого президента Петра Порошенка за допомогою завищених тарифів вкрала у народу України десятки мільярдів гривень
news-image

Таку заяву в ефірі програми «Великий вечір» на телеканалі NewsOne зробив народний депутат України і голова політичної партії «Опозиційна платформа - За життя» Вадим Рабінович, про це пише «Є!» 

«Я хочу в черговий раз повторити. Ми в нашій країні видобуваємо 15,6 млрд кубів нашого українського газу. Всі ми разом узяті, разом з бюджетними організаціями, лікарнями і так далі, споживаємо 15 млрд кубів. Тобто ми взагалі повинні мати платіжки за собівартістю видобутку. Замість цього колишня влада розписала весь газовидобуток на себе: виявилося, що всіма ресурсами володіє 15-20 компаній, і тепер ми платимо захмарні гроші в кишені олігархам», - заявив парламентарій.

Він додав, що минула влада створила схему, по якій закуповувала газ у Росії, потім видавала його за «словацький» і на транзит заробляла додаткові кошти для своїх компаній.

«Україна купує російський газ, хоча колишня влада розповідала, що« країна злізла з російської нафтогазової голки »і говорила:« Так, у нас великі тарифи, але цього вимагає національна безпека». Так ось, з цього питання повинно бути повне публічне розслідування. Весь цей час вони продовжували купувати російські енергоносії, робили вигляд, що прокачували їх по території України і вже на західному кордоні з наших кишень витягали ще сто доларів за кожну тисячу кубів. І ми знову змушені були платити трикратну ціну. Все це робила група Порошенка», - впевнений політик.

Він також підкреслив, що зараз необхідно провести ретельне розслідування цієї корупційної схеми і покарати винних.

«Я думаю, що заробіток групи Порошенко оцінюється в десятки мільярдів гривень з наших кишень. Тому зараз нам треба покласти цьому край і підвести підсумок цієї злочинної схеми», - констатував Вадим Рабінович.

Читайте також:Партія Рабіновича і Медведчука лідирує в парламентському рейтингу, - опитування