У SkyUp відібрали ліцензію
У SkyUp зазначили, що ухвала про призупинення ліцензії зачіпає права приблизно 8 тис. пасажирів на добу.
news-image

Баришівський суд Київської області ухвалив рішення про призупинення дії ліцензії українського лоукостера SkyUp.

Як зазначається в ухвалі суду, причина припинення ліцензії – системне невиконання зобов'язань перед клієнтами, затримки рейсів і відсутність контролю за виконанням норм авіаційної безпеки, пише avianews, передає «Є!» із посиланням на Обозреватель.

У відповідь представники авіакомпанії заявили, що відповідне рішення суду не може бути юридичним документом у розумінні правової демократичної європейської держави.

"Ми впевнені в тому, що щорічно мільйони пасажирів, незадоволених послугами авіакомпаній, пишуть негативні відгуки на їхню адресу і в мережі про те, що їх не влаштовує вибір і якість харчування на борту, некомфортні крісла, зовнішній вигляд і поведінка бортпровідників, відсутність оголошень на борту літака і багато іншого. Але в правовій державі все це не може бути підставою для припинення дії ліцензії авіакомпанії", – йдеться у повідомленні.

У SkyUp зазначили, що ухвала про призупинення ліцензії зачіпає права приблизно 8 тис.пасажирів на добу, які користуються послугами авіакомпанії.

Крім того, представники лоукостера вважають, що рішення Баришівського суду Київської області негативно позначиться на репутації країни й інвестиційному кліматі.

Авіакомпанія вже оскаржила відповідну ухвалу суду, подавши апеляційну скаргу до Апеляційного суду Київської області.

"Ми очікуємо законного рішення. Хочемо запевнити наших пасажирів у тому, що ця юридична профанація не зможе перешкодити нам виконати свої зобов'язання", – підсумували в SkyUp.
Читайте також: Український лоукостер SkyUp здійснив перший рейс