Політика
12 червня 2019
Представник президента в уряді вибачився за свою заяву, що «про зниження тарифів Зеленський жартував»
Зеленський вже двічі збирав наради щодо можливості зниження тарифів в Україні. Наразі робота над цим триває, адже зниження тарифів не має спричинити девальвації гривні, інфляції чи економічної кризи.
news-image
Представник президента України Володимира Зеленського у Кабінеті міністрів Андрій Герус вибачився за свою заяву, яку він зробив в інтерв'ю про те, що насправді Зеленський перед виборами не обіцяв знизити тарифи, а лише жартував про це.

Про це Герус написав у Facebook, повідомляє «Є!» з посиланням на Громадське.

«Хочу вибачитися за невдалу свою фразу про те, що «Зеленський жартував про зниження тарифів». Дається взнаки брак політичного досвіду, зокрема у спілкуванні із журналістами. Звичайно, тарифи це болюча тема, а тому погана тема для жартів або необачних коментарів», — зазначив Герус.

За його словами, Зеленський вже двічі збирав наради щодо можливості зниження тарифів в Україні. Наразі робота над цим триває, адже зниження тарифів не має спричинити девальвації гривні, інфляції чи економічної кризи.

«Робота над цим триває. Для деяких змін потрібен працездатний парламент та нові закони», — додав Герус.

Він зазначив, що зниження тарифів для населення в Україні можна досягти, збільшивши обсяги видобутку газу, демонополізувавши енергетичні ринки, провівши енергоефективні заходи. Також команда Зеленського працює над тим, аби стримувати зростання тарифів на електроенергію та газ.

Зазначимо, що напередодні в інтерв’ю журналістам Bihus.Info Герус заявив, що напередодні виборів «Зеленський жартував про тарифи, що вони високі, жартував про «Роттердам+», що це несправедливо, і що це корупційна формула, але обіцянок ніяких не давав».

«Звичайно, що люди навіть десь там у напівнатяках бачать те, що вони хочуть бачити», — додав Герус.

Під час виборчої кампанії Володимир Зеленський заявляв, що тарифи в Україні можна знизити, виключивши з їхньої собівартості «корупційну складову». Зокрема, тоді ще кандидат у президенти мав на увазі формулу розрахунку собівартості електроенергії «Роттердам+».

Зазначимо, що вартість електроенергії, що виробляється ТЕС України регулюється за формулою «Роттердам+», яку запровадили у травні 2016-го року. Бенефіціаром цієї формули вважають компанію «ДТЕК» Ріната Ахметова.

Читайте також:«Не обіцяв»: у Зеленського пояснили, чому не знизять тарифи