Події
14 червня 2019
Сказ розростається: під Одесою виявили ще двох хворих тварин
В курортному регіоні були виявлені ще дві тварини, які заражені сказом. Одна з них кинулася на людину.
news-image

Карантин було вирішено розширити і на територію не можна ввозити тварин, пише «Є!» з посиланням на РБК.

В курортному регіоні під Одесою були виявлені ще дві тварини, які заражені сказом. Одна з них кинулася на людину. Про це повідомили у відділі комунікації поліції Одеської області.

Після того, як у курортному містечку Затока Одеської області ввели карантин через сказ, відбулося ще два випадки, але вже в Білгород-Дністровському. В лікарню звернулися двоє людей з укусами і подряпинами від кішки. Після проведення лабораторного аналізу з'явилося підтвердження, що тварина заражена сказом. Постраждалим надали необхідну медичну допомогу.

"Сказ – дуже небезпечне вірусне захворювання всіх теплокровних тварин і людей. Характеризується гострим перебігом, ураженням нервової системи і закінчується летально. Основним джерелом інфекції є хворі на сказ дикі тварини, головним чином лисиці", - зазначив начальник районного управління Держспоживслужби Петро Сьомкін.

До речі, раніше, на початку травня, був зафіксований випадок сказу у домашнього кота в селі Шабо Білгород-Дністровського району. Місцеві власті встановили карантин на два місяці і провели вакцинацію тварин.

Читайте також:На пляжах Одеси не рекомендують купатися