Політика
17 червня 2019
Гройсман побажав «старим партіям» Порошенка і Тимошенко відійти в минуле
На думку прем’єра, до Верховної Ради дев’ятого скликання мають зайти «нові сили».
news-image

Прем’єр-міністр Володимир Гройсман назвав «Блок Петра Порошенка», за списками якої він був обраний до Верховної Ради в 2014 році, «старою партією, яка має відійти в минуле». Аналогічну характеристику голова уряду дав партії Юлії Тимошенко, повідомляє «Є!» з посиланням на ЗІК.

«Старі партії, такі як БПП, «Батьківщина» мають відійти в минуле. У них була можливість приймати важливі для країни рішення, але вони цього не зробили», – заявив Гройсман в ефірі телеканалу ICTV, повідомляє Дзеркало тижня.

На думку прем’єра, до Верховної Ради дев’ятого скликання мають зайти «нові сили», до яких він відносить і свою новостворену партію «Європейська стратегія».

«Було б добре, щоб до парламенту увійшли нові партії. Є «Слуга народу», «Голос», є партія «Українська стратегія Гройсмана», яка об’єднує професіоналів», – додав керівник Кабміну.

При цьому Гройсман висловив упевненість, що парламенту потрібні тільки «нові обличчя», але і досвідчені політики у складі нових політсил.

«Вважаю, що критерій «тільки нові обличчя в парламенті», – не повинен бути визначальним. У нас, з одного боку, молода, з іншого – професійна команда. У нас є історія, і ми можемо відповідати за всі свої успіхи, так і за недоробки», – підсумував прем’єр.

Прем’єр-міністр Володимир Гройсман заявив про свою відставку 20 травня після того, як Володимир Зеленський під час інавгураційної промови заявив про розпуск Верховної Ради і закликав уряд піти у відставку. Пізніше прем’єр повідомив про готовність продовжувати роботу на своїй посаді і після відставки, поки коаліція не затвердить склад нового Кабміну.

30 травня Верховна Рада не підтримала відставку Гройсмана.

Гройсман активно готується до парламентської кампанії. 7 червня він презентував виборчий список своєї партії «Українська стратегія», до якого увійшли міністр освіти і науки Лілія Гриневич, міністр Кабінету міністрів Олександр Саєнко, перший заступник міністра інформаційної політики України Еміне Джаппарова, міністр культури Євген Нищук, а також депутати від «Народного фронту» Андрій Тетерук і Віктор Єленський.

Читайте також:Приходько виграла суд проти команди Порошенка і отримає 260 тис. грн відшкодування