Суспільство
17 червня 2019
Спека почне спадати в деяких регіонах з вівторка: синоптик дала прогноз на тиждень
На півночі та в західній частині можливе незначне послаблення спеки до 27-32 градусів.
news-image

На поточному тижні синоптична ситуація особливо не зміниться, проте в деяких регіонах України аномальна спека почне спадати, пише «Є!» з посиланням на Українські Новини.

Зокрема, на півночі і заході країни. Про це у своєму блозі повідомила синоптик Наталка Діденко. 

"Переважатиме спекотна погода. Проте на півночі та в західній частині можливе незначне послаблення спеки до 27-32 градусів. На півдні та сході України, а також у більшості центральних областей очікується протягом дня +30+35 градусів", - повідомила синоптик.

Також країною знову пройдуть дощі. За словами Діденко, короткочасні грозові дощі можливі місцями на заході, а ближче до середини тижня, 19-20 червня, опади поширяться на північну частину України і Харківщину.

У Києві ж спека протримається на початку тижня, а з вівторка, з 18 червня, в столиці передбачається послаблення спеки до +27...+29 градусів. Протягом 18-20 червня у Києві місцями пройдуть короткочасні грозові дощі.

"Погода найближчих днів вимагатиме багато води, рятівної тіні, кондиціонерів, капелюшків, призабутих мереживних парасоль, уваги до поводження з вогнем, уваги до малюків, старших людей та тварин, які особливо можуть потерпати від спеки, а також насолоди від справжнього літа із річками, галявинами, метеликами, полуницями та черешнями", - написала Діденко.

Читайте також:У Польщі почали збір коштів для родин українців, які потрапили в смертельне ДТП