Події
17 червня 2019
На новий пішохідний міст у Києві заїхав водій на Mercedes
У соцмережах опублікували відео, як Mercedes їде повз людей, які прогулюються новим велопішохідним мостом, що з'єднує Володимирську гірку і Хрещатий парк у Києві
news-image

Велопішохідним мостом у Києві, який не призначено для автотранспорту, проїхав водій на Mercedes. Відео інциденту опублікував у Facebook велотренер Дмитро Макогон, пише «Є!»  з посиланням Гордон.       

Очевидець зауважив, що водій намагався не заїжджати на велодоріжку та їхав тією частиною мосту, яку використовують пішоходи. На відео не видно, чи заїжджав автомобіль на броньоване скло, встановлене на окремих відрізках мосту. 

Міст, який з'єднує Володимирську гірку і Хрещатий парк, урочисто відкрили 25 травня. Під час церемонії мер Києва Віталій Кличко розповів, що площа скляної підлоги становить 70 м2, він перевірив її міцність, пострибавши разом із братом Володимиром. За словами мера, вартість будівництва всього комплексу – приблизно 400 млн грн.

26 травня на двох скляних ділянках мосту з'явилися тріщини. Представники муніципальної варти розповіли ТСН, що це сталося після обіду, коли на мосту активно стрибала група невідомих.

Кличко назвав подію актом вандалізму і не відкинув, що по мосту стріляли. Він запевнив, що пошкоджені ділянки відновлять протягом доби.

27 травня тріснуло скло ще одного прольоту оглядового майданчика мосту.

Слід зазначити, що Співробітники патрульної поліції розшукують водія автомобіля Mercedes, який грубо порушив Правила дорожнього руху — виїхавши на пішохідний міст.

Патрульні вже встановили особу власника автомобіля та його місце фактичного перебування, а також місце знаходження автомобіля.

Зараз патрульні встановлюють усіх свідків події та просять очевидців звернутись на службу 102, щоб допомогти своїми поясненнями притягнути порушника до відповідальності.

За порушення Правил дорожнього руху, порушника очікує адміністративна відповідальність, а яка саме буде відомо тільки після надання пояснень своїх дій як водієм, який заїхав на пішохідний міст, так і свідками, які були очевидцями події.

Читайте також:У столиці чоловік стрибнув з моста під вантажівку


Того самого дня Кличко повідомив, що пошкоджені елементи замінено.

Поліція відкрила кримінальне провадження за ч. 1 ст. 194 (умисне знищення або пошкодження чужого майна, що заподіяло шкоду у великих розмірах) КК України.

28 травня у мерії заявили, що на велопішохідному мосту встановлять броньоване скло замість захисної склоплівки.