Політика
18 червня 2019
«Немає підстав»: комітет Ради відмовився підтримати подання на звільнення Луценка
За словами глави правоохоронного комітету, у поданні не вказані законні підстави для звільнення чинного генпрокурора.
news-image

Комітет Верховної Ради з питань забезпечення правоохоронної діяльності заявив, що має зауваження до подання президента Володимира Зеленського про звільнення Юрія Луценка з посади генерального прокурора. Про це повідомляє "Новое время", передає «Є!» із посиланням на УНІАН.

Зокрема, як стверджує глава комітету Андрій Кожем’якін, у поданні не вказані законні підстави для звільнення Луценка. Так, в ньому не наведено висновки кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів (КДКП). 

«Генпрокурор звільняється з посади за згодою ВР у зв’язку з поданням заяви про звільнення, яку він не подав. По-друге, на підставі подання кваліфікаційної комісії прокурорів або Вищої ради правосуддя. Висновків КДКП також немає», – зазначив він.

За словами Кожем’якіна, в поданні також не вказано доповідача з цього питання на комітеті. Тому комітет не підтримає подання про звільнення Луценка з посади.

«Підкомітет сьогодні розглядав подання. І він проти розглядати це подання на засіданні комітету. 90% членів комітету не голосуватимуть за подання. Якщо я його завтра поставлю (на порядок денний комітету – ред.), депутати не прийдуть і кворуму не буде», – додав Кожем’якін.

Він також звернувся до представника президента у Верховній Раді Руслана Стефанчука з проханням вирішити це питання.

Читайте також: Блогери та гумористи: хто йде в Раду по мажоритарних округах