Події
20 червня 2019
У Черкасах помер журналіст Вадим Комаров: він був у комі понад 40 днів після побиття
Вадим Комаров писав про розкрадання бюджетних коштів, незаконне будівництво та корупцію в Черкаській міськраді.
news-image
Сьогодні уночі, 20 червня, помер журналіст Вадим Комаров, якого побили у центрі Черкас 4 травня.

Про це повідомив глава Національної спілки журналістів Сергій Томіленко, інформує «Є!» з посиланням на Громадське.

«Від часу нападу Вадим був без свідомості, перебував у стані коми. Єдина версія замаху, а тепер уже і убивства, яку поділяють черкаські журналісти, — саме професійна діяльність Вадима Комарова. Він був незручним для багатьох місцевих політиків. Ставив незручні питання про корупцію в Черкасах, порушував резонансні теми», — написав Томіленко у Facebook.

Він додав, що фізична агресія щодо журналістів в Україні — на неприпустимо високому рівні, а системна безкарність провокує нові атаки. 

«НСЖУ продовжує наполягати на проведенні спеціальних парламентських слухань з питань фізичної безпеки журналістів та свободи слова. Продовжуємо вимагати реального, а не декларативного, захисту прав українських журналістів», — наголосив Томіленко.

Нагадаємо, 4 травня в центрі Черкас Комарова побили невідомі. Журналіста госпіталізували у тяжкому стані. Пізніше він впав у кому. Тоді поліція перекваліфікувала справу про напад зі статті «нанесення тяжких ушкоджень» на «замах на вбивство». Наразі нікого не затримали. Вадим Комаров писав про розкрадання бюджетних коштів, незаконне будівництво та корупцію в Черкаській міськраді. Це вже другий напад на Комарова. У 2016 році його намагалися застрелити.

Читайте також:У центрі Києва поліцейські затримали подружню пару, залишивши їхню дитину на 5 годин у авто (відео)