Суспільство
20 червня 2019
Без репетиторів: рекордсмени ЗНО розповідають, як їм вдалось набрати 200 балів
Днями абітурієнти дізналися результати перших тестувань — з української мови та літератури, математики та фізики.
news-image

Днями абітурієнти дізналися результати перших тестувань — з української мови та літератури, математики та фізики. 200 балів на ЗНО з мови загалом набрало 17 осіб, математику на максимум склало 98 випускників, фізику — четверо, пише «Є!» з посиланням на Експрес.

Максим Процик, випускник Львівського фізико-математичного ліцею, набрав по 200 балів на ЗНО з фізики та математики! Тестування з української мови та літератури хлопець склав на 192 бали.

“Результат мене дуже потішив, — каже Максим. — Сподівався на високий бал з математики. А от щодо фізики — не думав, що наберу максимум. Але виявилось, що без помилок тести з фізики не розв’язав в Україні ніхто. Тож, хоч одна відповідь у мене була помилковою, я отримав 200 балів! Репетиторів з фізики та математики не мав. До ЗНО активно готувався тільки в останній місяць — розв’язував задачі, виконував тестові завдання онлайн. Вважаю, щоб успішно скласти ЗНО, потрібно вчитись постійно, а не лише напередодні тестування”.

Максим каже, що планує вступати до Українського католицького університету на спеціальність “комп’ютерні науки” — саме чекає результатів співбесіди.

Репетиторів з фізики та математики не мав. До ЗНО активно готувався тільки в останній місяць.

На “програмну інженерію” або “комп’ютерну математику” до Київського нацуніверситету імені Т. Шевченка хоче вступати Сергій Горошкевич, “двістібальник” із математики.

До ЗНО я, можна сказати, не готувався, але готувався до Всеукраїнської олімпіади з математики, тож розв’язував чимало прикладів і задач, — розповідає випускник Чернівецького фізико-математичного ліцею No1. — З репетиторами не працював, бо переконаний: лише регулярне навчання може дати добрі результати на тестуванні.
Анастасія Денисенко — одна з сімнадцяти, хто склав на найвищий бал ЗНО з української мови та літератури. Дівчина — випускниця Волноваської загальноосвітньої школи No5.
“Дуже люблю українську мову — нею пишу вірші та прозу, хоч навколо мене всі спілкуються російською, — ділиться рекордсменка. — У школі на мої 200 балів з української навіть трохи дивно відреагували. Я готувалась до тестування сама, лише раз на тиждень ходила до педагога на перевірку знань. Ще із зими приділяла щодня дві години українській мові та літературі, англійській та історії України. А у травні зосередилась суто на українській — щодня працювала 6 — 8 годин, в останні тижні перечитувала твори з літератури.

Звісно, на самому ЗНО дуже хвилювалась. Заспокоювала себе як могла. Наприклад, клала собі руку на плече — і уявляла, що це хтось із рідних мене підбадьорює” (усміхається).

Нині Анастасія готується до вступу в КНУ імені Т. Шевченка — дівчина мріє вивчати турецьку філологію.

Заспокоювала себе як могла. Наприклад, клала собі руку на плече — і уявляла, що це хтось із рідних мене підбадьорює.

20 червня абітурієнти можуть дізнатись результати ЗНО з біології та іноземних мов, а 25-го — з історії України, географії та хімії.

“Після цього в учасників буде п’ять днів, щоб подати апеляцію на результат ЗНО, — дату визначають за відтиском поштового штемпеля, — пояснює Лариса Середяк, директорка регіонального центру оцінювання якості освіти. — Комісія має 15 днів на розгляд апеляції. Найчастіше роботу скеровують назад у регіональний центр, збирають комісію з кількох педагогів-предметників, які знову перевіряють її, маючи лише номер учасника. Тоді результати відправляють до Києва, де також засідає комісія, — до слова, на цьому засіданні може бути присутній учасник ЗНО чи його законний представник”.

 

Читайте також:Поступово вимирання деяких професій відбудеться у світі вже найближчим часом, - експерти