Політика
20 червня 2019
«Слуга народу», «Опозиційна Платформа - ЗА ЖИТТЯ» і «Батьківщина» лідирують в рейтингу партій, - опитування
У передвиборних парламентських перегонах лідирують партії «Слуга народу», «Опозиційна Платформа - ЗА ЖИТТЯ» і «Батьківщина»
news-image

Опитування, проведене 17-18 червня 2019 року, показує, що якби парламентські вибори відбулися в найближчу неділю, то шанси на проходження до нового складу Верховної Ради отримали партії: «Слуга народу» Дмитра Разумкова (43,9%), «Опозиційну платформу - ЗА ЖИТТЯ» Юрія Бойка, Вадима Рабіновича і Віктора Медведчука (12,9%),« Батьківщина» Юлії Тимошенко (7,9%),« Голос» Святослава Вакарчука (6,3%) і «Європейська Солідарність» Петра Порошенка ( 6,1%), пише «Є!»         

Менші шанси на проходження до українського парламенту мають «Радикальна партія Олега Ляшка» (3,8%), «Громадянська позиція» Анатолія Гриценка та Дмитра Добродомова (3,2%), ВО «Свобода» Олега Тягнибока, Андрія Білецького та Дмитра Яроша ( 2,6%), «Опозиційний блок - Партія миру і розвитку» Євгена Мураєва, Олександра Вілкула та Вадима Новинського (1,7%).


Експерти відзначили, що певні тенденції нового політичного сезону в Україні знайшли підтвердження в результатах дослідження. Так, перші рішення президента України Володимира Зеленського, який балотувався на пост глави держави від партії «Слуга народу», негативно позначилися на самій політсилі, яку очолює Дмитро Разумков.
Партії «Європейська Солідарність» на чолі з екс-президентом Петром Порошенко ребрендинг не допоміг збільшити рейтинги. Навпаки, зараз колишній «Блок Петра Порошенка» втрачає популярність.
При цьому, «опозиційну платформу - ЗА ЖИТТЯ» різко наростила рівень підтримки населення через проведення з'їзду і чергового візиту своїх лідерів в РФ. А ось рейтинг «Опозиційного блоку - Партії миру і розвитку» знизився на тлі розмов про об'єднання з «опозиційну платформу - ЗА ЖИТТЯ», якого в підсумку не відбулося.
Відзначимо, опитування проводилося на території України міжнародним дослідницьким центром BURI-Україна (The Belgium-Ukraine Research Institute, Бельгія) протягом 17-18 червня 2019 року. Загальна кількість респондентів - 2018 осіб. Метод опитування - комбіновані інтерв'ю. Ймовірна похибка - 2,2%.

Читайте також:Мураєв і Вілкул не зможуть домогтися миру, тому що вони під санкціями РФ, - ЗМІ