Політика
26 червня 2019
«Опозиційна платформа - За життя» нарощує голоси, а «Слуга народу» їх втрачає, - опитування «Рейтингу»
"Опозиційна платформа - За життя" стабільно займає друге місце рейтингу і навіть наростила підтримку. За партію готові проголосувати 12,1% опитаних.
news-image

Партії "Опозиційна платформа - За життя" і "Слуга народу" продовжують лідирувати в рейтингах серед виборців, проте партія Дмитра Разумкова за два тижні втратила майже 2% голосів, а партія Юрія Бойка і Вадима Рабіновича - навпаки, збільшила підтримку.

Про це йдеться в даних, опублікованих соціологічною групою "Рейтинг", пише «Є!».

За даними дослідження, рейтинг партії "Слуга народу" знизився. Якщо раніше ця політсила набирала 47,1%, то тепер - 45,3%.

При цьому "Опозиційна платформа - За життя" стабільно утримує друге місце рейтингу і навіть наростила підтримку. За партію готові проголосувати 12,1% опитаних.

Прохідний бар'єр в 5% долають партії: "Голос" (8,4%), "Європейська Солідарність" (7,2%) і "Батьківщина" (7,0%). Партію "Сила і честь" готові підтримати 3,4%, Радикальну партію - 2,5%. Рейтинг інших політичних сил - менше 2%.

Відзначимо, що в опитуванні взяли участь 2 тисячі респондентів у віці більше 18 років з різних регіонів України. Дослідження проводилося 20-24 червня. 65% опитаних висловили готовність взяти участь у голосуванні на дострокових виборах до Верховної Ради 21 липня 2019. Ще 19% зазначили, що скоріше готові брати участь, 13% - не голосуватимуть, 3% - не визначились.

Читайте також:Під час виборів у Раду буде задіяно 80 піротехнічних груп та 7 пілотних апаратів, - МВС