Події
28 червня 2019
У авіакатастрофі на Гаваях загинув українець (відео)
Хлопець останнім часом проживав у США та мав американське громадянство.
news-image

Уродженець Донецька Микола Глєбов був одним із одинадцяти осіб на борту двомоторного літака King Air, який 21 червня зазнав катастрофи у районі аеродрому Діллінгем, що розташовується поблизу острова Оаху на Гаваях, передає «Є!» із посиланням на Голос Америки.

Микола останнім часом проживав у США та мав американське громадянство. На Гаваях чоловік перебував у відпустці. Тут в останній день перед поверненням додому він запланував здійснити стрибок з парашутом.

"Гаваї були місцем, куди він завжди хотів поїхати. Він постійно про це говорив. В нього була ціль - відвідати всі національні парки в США. Микола поїхав туди на цілий місяць і подорожував по різних островах. Телефоном він розказував, як ходив у джунглі, плавав в океані, занурювався з субмариною – все, що ви тільки можете собі уявити", – розповіла у коментарі журналістам сестра загиблого Діана Глєбова.

За словами дівчини, їхня мати одразу не здогадалася, що її син загинув, оскільки той не розповідав про свої плани стрибнути з парашутом. Лише, коли Микола перестав відповідати на телефонні дзвінки, жінка перевірила новини й побачила, що розбився літак, і всі 11 осіб на борту загинули. У результаті вона все зрозуміла.

Сестра загиблого додає, що розслідування катастрофи триватиме від одного до двох років, тому про причини аварії поки складно говорити. Відомо, що літак був у повітрі всього 20 секунд. Протягом цього часу він двічі перевернувся та опісля розбився.