Політика
28 червня 2019
Ляшко звинуватив Зеленського в держзраді через провал у ПАРЄ
Зеленський сказав, що в Берліні та Парижі йому заявили, що, мовляв, рішення про повернення російської делегації у ПАРЄ ухвалене.
news-image

Народний депутат України Олег Ляшко звинуватив президента України Володимира Зеленського у державній зраді й закликав правоохоронців проаналізувати його дії. Про це він заявив у відеозверненні на своїй сторінці у Facebook, повідомляє «Є!» з посиланням на 112.

"Він (Зеленський) сказав про те, що в Берліні та в Парижі йому сказали, що, мовляв, рішення про повернення російської делегації у ПАРЄ ухвалене, і він зробив усе, що міг. А в мене просте запитання до Зеленського. А якщо, Володимире, ви знали про те, що рішення ухвалене, чому ви нікому про це не сказали? Чому ви не попередили українську делегацію у ПАРЄ, чому не зібрали нараду МЗС, спецслужби тощо? Чому не запросили нас, щоб виробити план протидії?" - поцікавився Ляшко.
"Тобто якщо ти, Володимире, знав, що рішення ухвалене, і нікому про це не сказав, по-моєму, це тягне на державну зраду", - заявив він.

Ляшко закликав правоохоронні органи проаналізувати оприлюднену інформацію президентом і дати їй правову оцінку.

"Президент України не має права тримати від українців у таємниці рішення, які ухвалюють проти України. Президент України зобов’язаний захищати Україну, тому що йдеться про життя наших людей, військовиків, про наші позиції на міжнародній арені. Якщо ти знав, що рішення ухвалене, ти мав діяти. Мені здається, це дуже важливо", - підкреслив нардеп.

Раніше заяву Зеленського про те, що рішення про повернення російської делегації було ухвалено ще навесні, прокоментував і голова делегації України Володимир Ар'єв. Він закликав президента не перекладати відповідальність і визнати, що провина на провал лежить також на ньому.

"Ви тільки вислухали відмови в Берліні, Парижі – і на цьому все? Ви, маючи всі можливості та інструменти, як голова дипломатії не запропонували жодних зустрічних умов? Чому не знайшли часу зустрітися з українською делегацією, яка просила про зустріч?" - поцікавився Ар'єв.

Нагадаємо, після беззаперечного підтвердження ПАРЄ повноважень російської делегації в асамблеї делегації України, Польщі, Литви, Словаччини, Естонії та Грузії заявили про демарш і звернулися до парламентів та урядів своїх країн щодо ухвалення рішень стосовно майбутньої участі в організації.

Читайте також:У Росії збираються запросити кримських «депутатів» у ПАРЄ