Політика
30 червня 2019
Сім держав підготують резолюцію щодо рішення ПАРЄ повернути делегацію Росії
На знак протесту проти повернення делегації РФ права голосу у ПАРЄ польська делегація не братиме участі у засіданні Комітету Парламентської асамблеї Ради Європи з питань культури на початку наступного тижня.
news-image

Сім держав мають намір підготувати спільну резолюцію щодо рішення ПАРЄ повернути повноваження російській делегації. Про це заявив маршалок Сенату Польщі Станіслав Карчевський, повідомляє "Польське радіо", інформує «Є!», з посиланням на УНІАН.

Зазначається, що Карчевський зустрівся з представниками країн, запрошених до Любліна на святкування 450-річчя підписання Люблінської унії. Карчевський зауважив, що найближчим часом Польща, Литва, Латвія, Естонія, Україна, Словаччина і Грузія обговорять спільні кроки. 

Ми на цю тему розмовляли вчора. Ми всі обурені цією ситуацією. Представники країн, які приїхали на сьогоднішні урочистості, говорили мені, що хочуть підготувати спільну резолюцію. Але тут, в Любліні, під час цих святкувань, це буде зробити дуже важко. Натомість ми говорили про проведення якнайшвидше спільної зустрічі, - сказав маршалок.

Також у повідомленні нагадується, що на знак протесту проти повернення делегації РФ права голосу у ПАРЄ польська делегація не братиме участі у засіданні Комітету Парламентської асамблеї Ради Європи з питань культури на початку наступного тижня. Як повідомляв УНІАН, у квітні 2014 року ПАРЄ позбавила російську делегацію права голосу і виключила її представників з усіх керівних органів асамблеї у зв'язку з анексією Криму. У зв’язку з цим Росія не платить внески до Ради Європи з червня 2017 року. Такі дії Росії чимало членів ПАРЄ і політиків назвали шантажем.


Читайте також: Путін: звільнення моряків не пов‘язували з поверненням Росії в ПАРЄ, їх можуть обміняти на росіян