Політика
3 липня 2019
«Не проживав в Україні 5 років»: Аваков написав до ЦВК листа щодо реєстрації Клюєва
Міністр внутрішніх справ написав голові Центральної виборчої комісії листа з проханням переглянути рішення про реєстрацію кандидатом у нардепи екс-голови АП за часів Віктора Януковича Андрія Клюєва.
news-image
Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков написав голові Центральної виборчої комісії Тетяні Сліпачук листа з проханням переглянути рішення про реєстрацію кандидатом у нардепи екс-голови АП за часів Віктора Януковича Андрія Клюєва.
 
Про це Аваков повідомив у Facebook, пише «Є!» з посиланням на Еспресо.
 
"За результатами - направив до ЦВК лист. Сподіваюся, що він послужить підставою для прийняття ЦВК рішення про зняття з участі у виборах Андрія Клюєва", - написав Аваков.

У листі йдеться про те, що, за даними МВС, Клюєв не проживав останні 5 років в Україні, тому не має права балотуватись у народні депутати.

"МВС України достовірно відомо, що зазначений громадянин покинув територію України в 2014 році разом з Януковичем В. Ф. та не проживав на території України останні 5 років, що є порушенням ч. 2 ст. 75 Конституції України. Крім цього, за даними Інтегрованої інформаційно-телекомунікаційної системи "Аркан" Клюєв А. П. не перетинав кордон України упродовж останніх 5 років. У разі, якщо б зазначений громадянин перетинав державний кордон України, він був би затриманий правоохоронними органами, оскільки перебуває в розшуку як особа, яка ухиляється від слідства та суду", - йдеться у листі.