Суспільство
4 липня 2019
Супрун пояснила, чому матюкатися корисно для здоров'я
Уляна Супрун відреагувала на законопроект про заборону матюків.
news-image

Супрун зробила пост у соцмережі після законопроекту Богомолець про заборону ненормативної лексики, пише «Є!» з посиланням на РБК.

Уляна Супрун відреагувала на законопроект про заборону матюків. За її словами, наука має чимало аргументів "за" ненормативну лексику. Про це в. о. міністра охорони здоров'я написала на своїй сторінці у Facebook.

Супрун зазначила, що точно підібрані матірні слова, які найкраще передають наше ставлення до ситуації, і не спрямовані на те, щоб образити співрозмовника, корисні для здоров'я. За даними досліджень, саме така лайка і застосовується в побуті найчастіше.

Супрун підкреслила, що нецензурну лексику необхідно використовувати в екстраординарних ситуаціях, а не постійно. Тому що мозок звикне до цього і тоді, лайка вже не приноситиме полегшення.

Пригнічення емоцій протягом тривалого часу пов'язані з такими хворобами, як рак і гіпертонія. Крім цього, люди, які повинні посміхатися клієнтам на робочому місці, після роботи частіше напиваються. Придушення своїх справжніх емоцій і примус до позитиву виснажує психіку людини.

Вважається, що люди оптимізували тваринну реакцію крику, яка виникає при болю і страху, на лайку у суспільстві.

Супрун зазначила, що вживання ненормативної лексики у спілкуванні часто вказує на близькість людей і хороший емоційний контакт між ними. Коли колеги починають між собою матюкатися, значить, вони стали командою. При цьому мат в офіційних промовах сприймається як некомпетентність.

Читайте також:Українці ніколи не лаялися: Богомолець розповіла, чому бореться з матюками