Політика
8 липня 2019
«Опозиційна платформа - За Життя»: Телемости з РФ - це шлях до миру і взаєморозуміння
Протести політичних опонентів проти телемостів з Росією - прояви «печерної русофобії»
news-image

У «Опозиційній платформі - За життя» назвали протести політичних опонентів проти телемостів з Росією - проявом «печерної русофобії». Про це говориться в заяві, опублікованій на офіційному сайті політичної партії, пише «Є!» з посиланням на Опозиційна платформа.

Крик, який підняли представники режиму Порошенко - Парубія (з БПП і «Народного фронту» - партій, уже відправлених народом на смітник історії), завивання «Голосу» Вакарчука і крики Ляшко про неприпустимість проведення телемостів з росіянами - не що інше, як прояв печерної русофобії. Це сигнали про те, наскільки хворий український політикум і наскільки він далекий від реальних потреб і сподівань українського народу, - йдеться в повідомленні.

Там також зазначається, що 70% населення України чекають від політиків прямих переговорів з Росією і хочуть відкритого діалогу між двома народами.

Анонс проведення телемостів між Україною і РФ викликав у ура-патріотів, що рвуться за всяку ціну у владу, напад істерики. Вони в унісон заявили, що телемости між Україною і РФ - як діалог між нашими народами, діалог «без політики, без політиків» - загрожує національній безпеці. Однак русофобам і псевдопатріотам не завадило б знати, що згідно з опитуваннями, 70% громадян країни чекають від президента України прямого діалогу з РФ, а 55% - прямого діалогу з Донецьком і Луганськом, - підкреслили в партії.

"Опозиційна платформа - За Життя" заявила, що виступає за відновлення дружніх відносин, за розвиток кооперації та торгово-економічних зв'язків з РФ.

Це єдиний спосіб повернути мир в Україну і відновити її економічний потенціал. Але для цього життєво необхідний діалог між Україною і Росією, між нашими народами. Ми переконані, що в цьому нас підтримають мільйони українців - і на Південному Сході, і в інших регіонах країни. Всі ті, хто втомився від політики печерного націоналізму та тарифного геноциду. Всі ті, хто хоче миру і стабільності в Україні, - підсумували в «Опозиційній платформі - За Життя».