Суспільство
9 липня 2019
Навіщо потрібен відкритий реєстр осіб, засуджених за статеві злочини відносно дітей?
Відкритий реєстр потрібний, щоб покидьки, засуджені за статеві злочини відносно дітей, були відомі, щоб будь-яка жінка, яка вирішить зв’язати своє життя з такою людиною, знала на що вона прирікає свою дитину.
news-image

Після страшного випадку з Даринкою Лук'яненко, активно ведеться робота щодо законодавчого закріплення відкритості інформації про осіб, засуджених за статеві злочини відносно дітей, пише «Є!» з посиланням на сторінку Фейсбук Першого заступника голови Національної поліції України Аброськіна В'ячеслава.

Доволі часто у мене питають - навіщо цей відкритий реєстр осіб, засуджених за статеві злочини відносно дітей? Сьогодні Приморський районний суд Одеси обрав міру запобіжного заходу у вигляді арешту 45-річному покидьку, який протягом тривалого часу ґвалтував 8-річну дитину своєї співмешканки, поки остання боролася з онкологічним захворюванням, - пише правоохоронець.
Про те, що цей покидьок творив з її дитиною жінка дізналася від дітини вже тільки після того, як вони зі співмешканців розійшлися. Коли він приїхав говорити про повернення до спільного проживання, то вже дев’ятирічна дитина не витерпіла і розповіла про ґвалтування та знущання над нею протягом тривалого часу. Всі слова маленької дівчинки підтверджені відповідними експертизами, покидьок заарештований, але згодом він вийде, знайде вже іншу жінку з іншою дитиною, - зазначив Аброськін В'ячеслав.

Відкритий реєстр, насамперед, потрібний, щоб покидьки, саме засуджені за статеві злочини відносно дітей, були відомі, щоб будь-яка жінка, яка вирішить зв’язати своє життя з такою людиною, знала на що вона прирікає свою дитину.

Читайте також:Вбивство Даринки Лук'яненко: мати Тарасова зізналася, що підозрювати сина почала на другий день пошуків